tiistai 5. marraskuuta 2013

Ikonmunat

Puolitoista vuotta sitten vierailin Kulttuurikeskus Sofiassa ikoninäyttelyssä. Siellä näin erikoisen ja upean strutsinmunaikonin. Eli munan kuori oli kaiverrettu koristeellisesti ja munan sisään oli asetettu ikoni. Innostuin myös itse kokeilemaan strutsinmunan kaiverrusta. Sain juuri valmiiksi kolme ikonia.



Tämän ensimmäisen munan sisällä on diptyykki: Jumalanäiti-ikoni ja Kristus Kaikkivaltias -ikoni. Itse ikonin olen muistaakseni ostanut Tuohuksesta. Kaikissa munissa on ovi, joka on saranalla kiinni munassa.



Tämä toisen munan sisällä oleva ikoni on Hellyyden Jumalanäiti. Värisävyltään muna on kupari ja kulta. Munissa riippuvat helmet ovat Intiassa käsinvalmistettuja helmiä. Poikani toi niitä minulle kilon verran siellä matkaillessaan :)



Tämän kolmannen ikonin värimaailma on puna-kulta, kuten ensimmäisenkin. Munan sisällä oleva ikoni on Konevitsan Jumalanäiti -ikoni. Kaikkien munien sisällä on tummanpunaisesta silkistä tehty ikonialusta. Munien jalustat tilasin Kanadasta. Suomesta en löytänyt vastaavia mistään. Kahden jälkimmäisen ikonimunan päälle tulee myös risti, joka näkyy ensimmäisessä munassa. Ristin olen ostanut Trimeeristä.
Tämä on haastavaa ja innostavaa työtä. Mieleni tekisi valmistaa vielä valko-sini-hopeainen muna, jonka sisällä olisi seimiasetelma. Se on mietinnässä :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti